Het ontstaan van Penotti

open

1970 Ontstaan Penotti

image description

De basis voor het huidige succes van Duo Penotti reikt ver terug. In het begin van de jaren ’70 bedenkt Marcello Marsolo (familie met roots in het prachtige Sicilië) een heerlijke hazelnootcrème. Dit recept is gebaseerd op het oude recept van grootmoeder Marsolo. In dezelfde periode bedenkt hij de naam Penotti gebaseerd op het Italiaanse woord voor hazelnoten: ‘nocciole’. Al snel wordt dit product erg populair in het hele land.

open

1988 Duo Penotti. Dubbel lekker in een potti!

image description

Het grote succes van de hazelnootcrème wordt al snel opgemerkt door andere fabrikanten. Creatief als hij is gaat Marcello Marsolo op zoek naar een volgend uniek product. Hij wil graag een product bedenken dat lekker én plezier samenbrengt. Marcello experimenteert met verschillende verpakkingen, smaken en kleuren. Marcello besluit een volle romige witte Penotti chocopasta te ontwikkelen. Hij is echter nog niet tevreden. Op een dag komt hij op het revolutionaire idee om de verschillende Penotti smaken in één glas af te vullen. Hiervoor ontwikkelt hij eerst een klein drinkglas. Niet veel later ontwerpt hij de iconische Duo Penotti pot die vandaag de dag nog altijd op de markt is. Duo Penotti. Dubbel lekker in een potti is geboren!

open

1990 Gouden Effie tv-commercial Duo Penotti

image description

Ambitieus als hij is, wil Marcello een groot succes maken van zijn Duo Penotti. Hij zoekt een klein reclamebureau en creëert samen met hen de onnavolgbare Duo Penotti commercial in de bekende duo-broek. Deze commercial wordt een enorm succes en snel wordt Duo Penotti het bekendste product voor alle kinderen, tieners en volwassenen in heel Nederland. De tv-commercial wint zelfs een Gouden Effie, de belangrijkste reclameprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste campagnes.

open

2000 Duo Penotti Dippi

image description

Nu Duo Penotti een succes is in het hele land, gaat Marcello Marsolo op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor zijn Duo Penotti. Hij heeft gezien dat mensen Duo Penotti niet alleen tijdens het ontbijt of de lunch eten, maar het ook heerlijk vinden om gewoon met hun vinger een lik uit de pot te nemen. Dat is voor hem een signaal dat Duo Penotti ook uitermate geschikt is als tussendoortje. Al snel bedenkt hij Duo Penotti Dippi. Heerlijke krokante broodstengels met echte Duo Penotti. Ideaal als tussendoortje.

open

2008 Duo Penotti 30% Minder Suiker

image description

Consumenten willen steeds bewuster genieten. Daarom introduceert Duo Penotti een variant met 30% Minder Suiker. Onweerstaanbaar lekker!

open

Heden

Vandaag de dag is Duo Penotti nog steeds de favoriete hazelnootpasta en wordt dagelijks door duizenden gezinnen over de hele wereld gegeten. De dubbel lekkere smaak, smeuïgheid en bruin- witte kleur maken Duo Penotti erg populair. Duo Penotti is heerlijk op een boterham, tijdens het ontbijt of de lunch. Maar probeer Duo Penotti ook eens als tussendoortje, op pannenkoeken of op ijs. Met Duo Penotti maak je van iedere gelegenheid een feest! Duo Penotti. Dubbel lekker in een potti!