Duo Penotti heeft goed nieuws!

De beste ingrediënten zoals verse hazelnoten, melk en cacao maken Duo Penotti onweerstaanbaar lekker. Duo Penotti zoekt echter steeds naar mogelijkheden hoe het nog beter kan. Daarom kiest Duo Penotti nu bewust voor het gebruik van duurzame ingrediënten, waaronder UTZ CERTIFIED cacao, plantaardige oliën en melk.

UTZ CERTIFIED cacao

De cacao die voor het maken van Duo Penotti gebruikt wordt is voorzien van het UTZ CERTIFED keurmerk. Dit houdt in dat de cacao op een professionele en duurzame manier wordt verbouwd.  

      

UTZ CERTIFIED is één van de grootste duurzaamheidsprogramma's voor koffie, cacao en thee in de wereld. Boeren in ontwikkelingslanden worden getraind om hun productiviteit, productkwaliteit en efficiëntie te vergroten met zorg voor mens en milieu. Zo kunnen consumenten van hun favoriete merk blijven genieten en tegelijk bijdragen aan duurzaamheid.

Het is de overtuiging van UTZ CERTIFIED dat de verduurzaming de onafhankelijke positie van de cacaoboeren moet versterken. Daarom worden de cacaoboeren getraind in het professionaliseren van hun landbouwpraktijken en bedrijfsvoering.

     

Door het trainen van de boeren wordt de kwaliteit van de cacao verder verbeterd en zijn de boeren in staat meer te produceren tegen lagere kosten. Dit leidt tot grotere oogsten en een betere kwaliteit met een verantwoord gebruik van mensen, middelen en het milieu. Zo kunnen de boeren een betere prijs voor een beter product onderhandelen en daarmee hun levensstandaard verbeteren. Dus naast het vergroten van de kennis betekent dit voor hen ook een beter bestaan.

Neem eens een kijkje op de website van UTZ CERTIFIED voor meer informatie over het programma.

Natuurlijk lekkere melk 

De melk die we voor Duo Penotti gebruiken is van biologische oorsprong. Biologische melk bevat meer vitamines en voedingsstoffen dan gewone melk en heeft bovendien een gezondere vetzuursamenstelling. Ook beter voor de koe, die lekker buiten graast en een gezonder en prettiger leven leidt. En beter voor het milieu. Dat smaakt goed!

Plantaardige oliën

De plantaardige oliën in Duo Penotti zijn op dit moment al voor 48% duurzaam. Hierdoor wordt de natuur, waaronder het tropisch regenwoud, nu en in de toekomst beschermd. Bovendien worden de arbeidsomstandigheden op de plantages en het gebruik van bestrijdingsmiddelen streng gecontroleerd.